нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Тома Биков: Изборни нарушения винаги е имало, но крайният резултат никога не е бил фалшифициран

Снимка: Shutterstock

Нито пликовете гласуват, нито машините, гласуват хората. Трябва да осигурим възможност хората да могат да гласуват.... Но датата 4 април е свързана с католическия Великден и това ще затрудни доста хора да гласуват. Едва ли става дума за нещо умишлено, явно е пропуск“. Това каза пред БНР Тома Биков, депутат от ГЕРБ.

Според него „е важно да се осигури доверие на здравните власти и така хората ще имат по-спокойно гласуване“.

„Не виждам основание да се казва, че изборите са фалшифицирани, при положение че те още не са минали. Масивността на тези избори е трудна за манипулация. В организацията на изборите ще участват около 150 000 души, гласоподавателите ще са около 3 милиона... Изборни нарушения - сбъркани протоколи, например, със сигурност има, но крайният резултат никога не е бил фалшифициран“.

В предаването „Неделя 150“ Биков допълни:

„Трябва да си готов да се съобразиш с гласа на гражданите и да заемеш мястото си, което са ти отредили, достойно. Но според мен в България съществуват формации, които си мислят, че само техният глас е единствено възможен. Но има хора, които мислят по друг начин и трябва да бъдат включени в сметката, плурализмът е част от демокрацията“.

 

още от Политика