Томислав Дончев: Няма да допуснем гражданска война

Томислав Дончев: Няма да допуснем гражданска война

Томислав Дончев: Няма да допуснем гражданска война

"Няма да допуснем гражданска война, дори да имаме шанс да я спечелим". Това заяви на пресконференция вицепремиерът Томислав Дончев няколко часа след сблъсъците, които станаха по време на двата протеста снощи, провели се в София.

"Много е лесно хората да се разделят, трудно е да се обединяват. Каква политика наблюдавахме вчера? Да си мерим протестите? Политиката е състезание на личности и идеи. Сблъсъкът по улиците няма нищо общо с политика, даже и спорт не е. Приоритет за нас е България да остане мирно, спокойно и сигурно място за живеене, дори това да ни коства политически щети", посочи вицепремиерът Томислав Дончев. 

По повод мирното ходене по плажа в парк "Росенец" в близост до сараите на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, Дончев призовава всеки да изразява своите виждания, убеждения, гнева и недоволството си по начин, който намери за добре и не пречи на другите.

"Нека не деградираме демокрацията", добави Дончев. 

"Отговорността за вчерашните безредици е лично на президента Румен Радев", бе коментарът на депутата от ГЕРБ Тома Биков. По думите му, държавният глава се опитва да нагнети напрежението вече дни наред, а хората, които са били част от протестите срещу управлението са били подведени и са станали част от шпицкомандата на Васил Божков.

"Хората, които бяха дошли спонтанно и за убежденията си, се превърнаха във фон на тези, които бяха дошли да създадат насилие. Президентът не се разграничи от насилието и спомогна тези хора да се превърнат в лидери на този протест", допълни Тома Биков. И отбеляза, че от ГЕРБ са помолили президента да отправи призив към хората да не извършват вандалски прояви, но той не се е съгласил да го направи. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ