Тренд“: Разликата между ГЕРБ-СДС и „Има такъв народ” е 1,5%

Тренд“: Разликата между ГЕРБ-СДС и „Има такъв народ” е 1,5%

Тренд“: Разликата между ГЕРБ-СДС и „Има такъв народ” е 1,5%

Ако изборните бяха днес, ГЕРБ щеше да е първа политическа сила с минимална преднина от 1,5% пред „Има такъв народ“. Това показват данните от национално представително проучване на „Тренд”, проведено от 11 до 18 юни по поръчка на в. „24 часа“. Проучването е реализирано чрез интервюта "лице в лице" сред 1003 души.

Според проучването в следващия парламент ще влязат със сигурност 6 политически сили, като още една е на ръба. ГЕРБ е първа с 21,7%. „Има такъв народ” са втори  20,2%. БСП е с 16,1% подкрепа.

„Демократична България” получава 11,2% от вота, ДПС -10,9%. „Изправи се! Мутри вън!“ е с 5%, а „Български патриоти“ остават много близо до бариерата за влизане в парламента с 3,9%.

От „Тренд“ уточняват, че проучванията се правят единствено на територията на България и мобилизацията от чужбина вероятно ще бъде решаващ фактор за четвъртото място на предстоящите избори.

Близо половината (48%) от участвалите в прочуването заявяват, че ще гласуват на 11 юли. Една пета от тези, които ще гласуват, все още не са решили за кого ще дадат своя вот.

Един месец след на началото на дейността на служебния кабинет, неговата работа е оценена положително от 35% от българите, докато 42% дават негативна оценка, показва още изследването на общественото мнение.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ