Тръмп и Путин се срещнали, но не на четири очи

Тръмп и Путин се срещнали, но не на четири очи

Тръмп и Путин се срещнали, но не на четири очи

Тръмп и Путин са разговаряли в Париж, след седмици неяснота, дали между двамата лидери ще се състои среща, съобщава Франс прес.

В крайна сметка те са провели импровизиран разговор вчера в Елисейския дворец, но не на четири очи, посочва БТА.

На обяда във френското президентство в чест на световните лидери, събрали се за церемониите за 100-годишнината от края на Първата световна война, Владимир Путин и Доналд Тръмп надълго са разисквали международни проблеми в компанията на техния домакин, френския президент Еманюел Макрон и на генералния секретар на ООН Антониу Гутериш, посочва АФП.

Засегнати са били ситуацията в Близкия изток - Сирия, Иран и Саудитска Арабия, както и в Северна Корея. Германската канцлерка Ангела Меркел също се е включвала на моменти в дискусията, уточниха от Елисейския дворец.

Руският президент окачестви като добър разговора с американския си колега, съобщи руската агенция Риа Новости. Според Путин френските власти са поискали в програмата на възпоменанията за края на Първата световна война да не се вписва евентуална двустранна среща, за която "би изтекло много мастило".

"Разбрахме се да не нарушаваме работната програма на нашите домакини. Тук няма да има организирана среща по тяхно искане, но може би ще има в кулоарите на срещата на Г20 (в Аржентина) или по-късно", каза Путин, преди да започне обядът.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ