нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Тръмп: Можеш да правиш всичко с жените, ако си звезда

Тръмп и сегашната му, трета съпруга.

Снимка:Guliver / Getty Image

Републиканският претендент Доналд Тръмп се оказа в центъра на нов скандал заради вулгарни коментари по адрес на жените.

„Вашингтон пост“ публикува видео, заснето през 2005 г., преди интервю за предаването "Access Hollywood". Тръмп прави циничните коментари в разговор с водещия Били Буш. 

Във видеото Тръмп обяснява: „Можеш да правиш с жените каквото си поискаш, ако си звезда“. След това се хвали, че се е опитал да съблазни омъжена жена и че е опипвал различни жени. Вулгарно споделя, че има влечение  към красивите жени и често прави опити да ги целува.

След публикуването на записа Тръмп направи опит да се оправдае, че нищо особено не е станало. Случилото се било „шега за разтоварване“ в частен разговор. Освен това бившият президент Бил Клинтън, съпруг на кандидатката на демократите Хилари Клинтън, бил правил „много по-лоши неща”.

Председателят на американския Конгрес Пол Райън заяви, че е отвратен от Тръмп, предаде Си Ен Ен.  Той оттегли поканата към Тръмп да участва на есенната среща на републиканците в родния му Уисконсин.      

Конгресменът от Юта Джейсън Чафиц заяви пред Си Ен Ен, че оттегля подкрепата си за Тръмп: „Без мен. Не мога да  повече да подкрепям с чиста съвест този човек за президент. Това са едни от най-отвратителните и обидни коментари, които човек може да си представи”.

Лидерът на републиканското мнозинство в сената Мич Макконъл призова Тръмп да се извини на всички жени, а сенаторът Джон Маккейн заяви, че за тези изказвания няма никакво извинение.

Председателят на Републиканския национален комитет Рейнс Прибъс коментира, че никоя жена не би искала да я описват по такъв начин или с подобен език.

Хилари Клинтън нарече видеото „ужас“.

още от Политика