Тръмп не планира създаване на нова партия

Тръмп не планира създаване на нова партия

Тръмп не планира създаване на нова партия

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп остава ангажиран с преизбирането на републиканци и в момента не планира стартирането на трета партия. Това заяви пред Си Ен Ен съветника на предизборния щаб на Тръмп - Джейсън Милър.

По думите му бившият държавен глава е дал „ясно да се разбере, че неговата цел е да върне контрола на Сената и Камарата на представителите на републиканците през 2022 г. „Извън това няма други планове“, добави той.

„От републиканските сенатори зависи дали това ще стане по-сериозна възможност“, коментира Милър, визирайки предстоящото дело за импийчмънт на Тръмп в Сената.

Множество съветници на Тръмп потвърдиха пред Си Ен Ен миналата седмица, че той обмисля да стартира нова партия, но същите източници отбелязаха, че идеята не е сериозна. Друг източник на медията заяви, че Тръмп планира създаването на нова партия от десетилетия.

Междувременно все повече републиканци изразяват увереност, че партията ще оправдае Тръмп по обвиненията за подбуда към бунт. Припомняме, че на 6 януари привърженици на тогава действащият президент щурмуваха сградата на Конгреса на САЩ в опит да блокират удостоверяването от Конгреса на изборната победа на демократа Джо Байдън.

За да осъдят Тръмп и да му забранят да заема федерални постове в бъдеще, демократите се нуждаят от подкрепата на 17 от 50-те републиканци в Сената – нещо, което е малко вероятно да се случи.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ