Тръмп погледна към технологичните гиганти. Обмисля санкции

Тръмп погледна към технологичните гиганти. Обмисля санкции

Тръмп погледна към технологичните гиганти. Обмисля санкции

Мисля че нещо се случва, засягащо монопола. Това заяви американският президент Доналд Тръмп, визирайки санкциите на ЕС, наложени на големите технологични компании.

Според него САЩ трябва да последват примера на Европейския съюз. "Те ги съдят постоянно и взимат много пари от тях. Ние трябва да правим това, те са наши компании", казва Тръмп в интервю за Си Ен Би Си

Американският президент обаче отправи критики към ЕС, като каза, че глобите са атака срещу американски фирми, а регулаторните власти в Брюксел гледат на такива наказателни мерки като на "лесни пари" за хазната. Според него глоби трябва да има и за други големи компании извън САЩ.

Тръмп отдавна обвинява технологичните гиганти в политически предубеждения срещу консерваторите, макар че компаниите отричат. "Мога да ви кажа, че те ме дискриминират. Има съюз между Демократите и тези компании, защото те бяха толкова остри срещу мен по време на изборите. Е, аз спечелих и ще спечеля пак, защото се справяме добре и ние вече не сме глупаците", заяви Тръмп.

Европейската комисия наложи на американските технологични гиганти глоби за милиарди долара, включително на Google по антимонополни проблеми и на Apple във връзка с отчитането на данъците.

Регулаторните органи също така разследват Facebook и отбелязаха, че и други фирми могат да бъдат глобени за нарушаване на антимонополните разпоредби.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ