Тръмп се готви за предизборен митинг на открито

Тръмп се готви за предизборен митинг на открито

Тръмп се готви за предизборен митинг на открито

Американският президент Доналд Тръмп ще има нова предизборна проява тази седмица в Ню Хемпшър, този път на открито, след фиаското на митинга в Тълса на фона на епидемията от COVID-19, предаде Франс прес.

Митингът "Да направим Америка отново велика" ще се състои на 11 юли в град Портсмут, съобщи екипът на кампанията му. "Всички участници ще получат маска и ще бъдат силно насърчени да я сложат", допълниха от кампанията.

Тръмп, който на 3 ноември ще се бори за втори четиригодишен мандат, се върна към предизборната си кампания на 20 юни в Тълса, щата Оклахома, но редиците празни места на митинга там не допринесоха особено за имиджа на кандидат, ползващ се с безспорна подкрепа. Снимки, направени на връщане в Белия дом през нощта, на които той е изтощен и обезкуражен, със свалена вратовръзка, бързо се превърнаха в символ на неуспеха му.

Всички допитвания в национален мащаб от няколко седмици сочат все в тази посока: Доналд Тръмп осезаемо изостава от съперника си демократ Джо Байдън.

Макар анализаторите да приканват за предпазливост в прогнозите, напомняйки че остават още четири месеца от кампанията, те все пак отбелязват, че преднината на Байдън пред Тръмп е забележимо по-голяма от тази, която имаше Хилари Клинтън на същия етап от кампанията преди четири години, информира БТА.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ