Тръмп се отърва и от втория човек във ФБР, работил по руските му връзки

Тръмп се отърва и от втория човек във ФБР, работил по руските му връзки

Тръмп се отърва и от втория човек във ФБР, работил по руските му връзки

Главният прокурор на САЩ и министър на правосъдието Джеф Сешънс уволни зам.-директора на ФБР Андрю Маккейб, който участваше активно в разследването на руската намеса в американските президентски избори през 2016 г.

„Като се основавам на доклада на главния инспектор, изводите на отдела за професионална отговорност във ФБР и препоръките на старшите служители на министерството на правосъдието, взех решение да прекратя пълномощията на Андрю Маккейб, смятано от този момент“,  се казва в изявлението на Сешънс, цитирано от информационните агенции.

Маккейб подаде оставка в  края на януари, но трябваше да остане служител на ФБР досега, за да навърши 50 г. и да се пенсионира.

Сешънс го уволни два дни преди да излезе в пенсия, предаде CNN.

Бившият зам.-директор на ФБР коментира, че уволнението му е част от войната на администрацията на Тръмп срещу Бюрото. Той наруши мълчанието след повече от година, през която бе мишена на обвинения, разследвания и подигравателни туитове на Тръмп.

Маккейб беше трън в очите на президента Доналд Тръмп заради участието си в разследването на руската връзка.  През януари Тръмп публично се скара на Сешънс, че не е уволнил зам.-директора на ФБР.

Министерството на правосъдието започна светкавично вътрешно разследване на бившия зам.-директор на федералната полиция. Fox News съобщи тогава, че разследването е свързано с „политическата ангажираност“ на Маккейб.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ