нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Тръмп сериозно обмисля пак да се кандидатира за президент

Снимка: Getty images

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп сериозно обмисля да се кандидатира за президент през 2024 г., но до момента не е говорил за това по правни причини. Това заяви самият той в интервю за „Фокс нюз“, цитирано от „Бизнес инсайдър“

„Ще ви кажа това: Разглеждам тази възможност много сериозно. Повече от сериозно. От правна гледна точка обаче все още не мога да говоря за това“, отговори републиканеца на въпрос дали ще участва на изборите през 2024 г.

Тръмп все още е изключително влиятелна фигура в Републиканската партия и вероятно ще спечели подкрепата на редица нейни депутати, ако се кандидатира за следващите президентски избори.

Той заяви желанието си отново да участва в президентската надпревара по време на Конференцията за консервативно политическо действие (CPAC) през февруари. „Може да реша да ги победя за трети път“, коментира тогава Тръмп, отричайки за пореден път победата на Байдън.

Лидерът на малцинството в Сената Мич Макконъл и бившият губернатор на американския щат Южна Каролина Ники Хейли, са сред представителите на партията, които биха подкрепили номинацията на Тръмп през 2024 г.

Макконъл заяви през февруари, че със сигурност би подкрепил кандидатурата на Тръмп, въпреки че по-рано заяви, че бившият президент е „практически и морално отговорен“ за щурма на сградата на Конгреса през януари.

Хейли, която е бивш посланик на САЩ в ООН и е сочена за кандидат за президентската номинация на републиканците, каза, че няма да се кандидатира, ако Тръмп участва в надпреварата.

още по темата
още от Политика