Тръмп ще се кандидатира за втори мандат на изборите през 2020 г.

Тръмп ще се кандидатира за втори мандат на изборите през 2020 г.

Тръмп ще се кандидатира за втори мандат на изборите през 2020 г.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви вчера в интервю пред британския журналист Пиър Могрган, че възнамерява да се кандидатира за втори мандат на изборите през 2020 г., предаде Ройтерс.

„Имам намерение да се кандидатирам. Изглежда, че всички искат да го направя“, каза Тръмп, като добави, че според него няма представител на демократичната партия, който може да го победи.

Преди да отпътува за Финландия, където ще се срещне с руския президент Владимир Путин, Тръмп наруши британския кралски протокол, след като публично разкри подробности от неговия разговор с кралица Елизабет II относно Брекзит.

„Тя каза, че е много сложен проблем. И тя е права. Мисля, че никой нямаше представа колко сложен ще се окаже. Всички мислиха, че ще е „О, това е лесно, присъединяваме се или не, нека видим какво ще стане“, коментира Тръмп.

Говорейки за срещата си с 92-годишната кралица, Тръмп е цитиран да казва: „Тя е невероятна жена, толкова остроумна, толкова прекрасна, и като казвам прекрасна имам предвид вътрешно и външно. Тя е прекрасна жена.“

„Не бих искал да говоря от нейно име, но мога да ви кажа, че аз я харесах. Това обикновено помага. Аз я харесах много“, каза Тръмп в отговор на въпроса дали кралицата го е харесала.

С пристигането си  във Великобритания Тръмп разбуни духовете, след като отправи остри критики срещу плана за Брекзит на премиера Тереза Мей. Малко по-късно той се извини на Мей, определяйки интерпретацията на британските медии на неговото изказване като „фалшива новина“ и заяви, че САЩ и Великобритания ще сключат споразумение за свободна търговия след Брекзит.

Тръмп обаче бе по-сдържан в коментарите си по отношение на предстоящата среща с Владимир Путин.

„Мисля, че вероятно ще се разберем много добре. Някой ме попита дали сме врагове или приятели? Аз отговорих, че е прекалено рано да се каже.“, подчерта Тръмп.

„В момента бих казал, че сме съперници, но за САЩ, а честно казано и за Великобритания, а и други места, да се разбираме с Русия и Китай и всички тези други страни е нещо добро, не лошо. Това е наистина хубаво нещо“, добави той.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ