Изборите в САЩ: Демократите надигат глава. Тръмп - огромен успех

Изборите в САЩ: Демократите надигат глава. Тръмп - огромен успех

Изборите в САЩ: Демократите надигат глава. Тръмп - огромен успех

"Огромен успех тази вечер. Благодаря на всички!", написа aмериканският президент Доналд Тръмп в Twitter.

Първите резултати от произведените междинни избори в САЩ подсказват, че демократите могат да установят контрол с крехка преднина в Камарата на представителите, а републиканците, изглежда, са в позиция да увеличат мнозинството си в Сената, съобщава Франс прес.

Демократите се надяват да пожънат ценни победи, но "синята вълна" срещу Доланд Тръмп засега не се материализира, тъй като републиканците се съпротивляват добре, отбеляза агенцията.

За момента републиканците губят две места в долната камара, след като демократката Дженифър Уекстън победи във Вирджиния, а Дона Шалала във Флорида. Републиканците пък отнеха на демократите ключово сенаторско място в щата Индиана с победата на Майк Браун.

Ще изминат обаче часове, преди да се получи по-точна картина за състава на 116-ия Конгрес. Демократите трябва да отнемат 23 места от републиканците, за да овладеят камарата.

Разпределението на силите в долната и горната камара на Конгреса ще стане ясно, когато приключи изборният ден в цялата страна. Калифорния, най-населеният щат в САЩ, все още гласува. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ