Twitter скри публикация на Доналд Тръмп – възхвалявал насилието

Twitter скри публикация на Доналд Тръмп – възхвалявал насилието

Twitter скри публикация на Доналд Тръмп – възхвалявал насилието

Социалната мрежа Twitter задълбочи скандала с американския президент Доналд Тръмп, като скри негова публикация, определяйки я за „възхваляваща насилието“.

Постът може да бъде видян само след допълнителен клик и е свързан с убития от бял полицай в град Минеаполис цветнокож мъж, Джордж Флойд, заради който вече трети ден вървят бурни протести, съпътствани от размирици.

[[{"fid":"354733","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":165,"width":473,"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

„Тези гангстери опозоряват паметта на Джордж Флойд и няма да позволя това да се случи. Току-що говорих с губернатора Тим Уолц и му обясних, че военните са с него до края. Ако има трудности, поемаме контрола, но когато започнат грабежите и стрелбата. Благодаря ви“, написа Тръмп.

По-рано той критикува кмета на Минеаполис, радикално левия Джейкъб Фрей, за „тотална липса на лидерство“ и предупреди, че ако той не успее да овладее града, ще изпрати националната гвардия, „за да свърши работата както трябва“.

Тези публикации се появиха часове след като държавният глава подписа указ, който цели да ограничи свободата, с която социалните мрежи разполагат при модериране на съдържанието си. „Те имат неконтролирана власт да цензурират, редактират, скриват или модифицират всякакъв вид комуникация между отделни личности и широката публика“, коментира той.

Причината за мярката бе друго действие на Twitter – поставянето на специална икона под туит на президента, сигнализираща на потребителите за дезинформация.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ