Валери Симеонов: Датата на изборите трябваше да е максимално далеч от пика на пандемията

Валери Симеонов: Датата на изборите трябваше да е максимално далеч от пика на пандемията

Валери Симеонов: Датата на изборите трябваше да е максимално далеч от пика на пандемията

Отпускането на мерките трябва да бъде обмислено. Това заяви в ефира на БНТ лидерът на НФСБ Валери Симеонов.  Той коментира и датата на изборите, която беше определена от президента Румен Радев. Според него тя трябва да бъде максимално отдалечена от пика на пандемията, за да може повече хора да отидат до урните. Симеонов разкритикува и идеята за видеонаблюдение по време на избори. 

Относно мерките срещу пандемията той заяви, че е привърженик на по-строгите ограничения. "Още на 4 ноември, ако не се лъжа, поставих въпроса за прекратяване на учебните занятия и за затваряне на търговските обекти, това стана 3 седмици по-късно. Това костваше доста човешки животи, които мисля, че можеше да бъдат спасени. Не виждам смисъл в това на 4 февруари да бъдат върнати големите ученици в училище, а да не бъдат отворени ресторантите и кафенетата. Винаги рискът е там, където има голямо струпване на хора, които общуват помежду си, само че общуването в училищата по никакъв начин не мога да го сравня с общуването по кафенетата и в ресторантите, където ходят няколко човека и сядат на отделна места, няма контакт между отделните компании. Рискът там е по-малък отколкото в училищата", каза Симеонов.

По думите му трябва да се разреши на ресторантите и кафенетата да работят до 23:30 часа, а нощните заведения трябва да бъдат задължително затворени, защото там рискът е много голям. 

Относно възможното коалиране за изборите, лидерът на НФСБ каза, че засега са водили разговори само с ВМРО.

"Ние сме в непрекъснат диалог с ВМРО, днес също ще имаме разговор с Каракачанов. Подготвяме едно съвместно явяване, отворени сме като формати за други натриотични формации и партии и мисля, че с това ще се изчерпа евентуалната коалиция на патриотичните сили в България. За други коалиции трудно ми е да говоря. В момента имаме заявена една коалиция около Манолова, "Отровното трио"", поясни Симеонов. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ