Валери Симеонов е против Спорт Тото да организира онлайн залагания

Валери Симеонов е против Спорт Тото да организира онлайн залагания

Валери Симеонов е против Спорт Тото да организира онлайн залагания

Лидерът на НФСБ и съпредседател на "Обединени патриоти" Валери Симеонов се зарече, че няма да позволи Спортният тотализатор да заеме нишата, освободена от Националната лотария, като започне залагания онлайн.

"Целта на тотализатора е да подпомага спорта. Няма опасност за установяване на държавен монопол в хазарта", увери той в ефира на БНТ.

Във връзка с изразеното недоволство от спортни клубове срещу проектозакона за хазарта, Симеонов заяви, че те са организирани, целенасочено инспирирани и не е вярно, че основната част от спонсорите им са именно фирмите за залагания.

"Хазартът е болестна зависимост и носи много жертви. Промените в закона целят да ограничат хазартната зависимост на най-бедните, които са всъщност най-честите жертви. Казината и игралните трябва да останат само в 5-звездните хотели във вътрешността на страната и по морето, както и в крайграничните райони. Затварянето на останалите зали ще се извърши постепенно до 2025 г., когато изтичат лицензите на повечето такива фирми", обясни депутатът.

Валери Симеонов се надява да получи широка парламентарна подкрепа за проектозакона си и очаква това да бъде постигнато чрез диалог с партиите.

"Мярката 60/40 беше неудачна. Тя беше повече като финансов инструмент, който не си свърши работата, защото фирми, които нямат дейност като ресторантите и хотелите, няма откъде да вземат 40%, за да дадат на своите работници. 80/20 в период, в който няма вече ограничения, е по-обнадеждаваща. Правилната мярка би била 60/0, която предложи НФСБ с отделен законопроект и не беше приета, или 80/0", заяви Симеонов. 

Той се надява, че туристическият сезон у нас да бъде спасен. "Статистиката от вчерашния ден показва, че повечето от хората на ГКПП – Кулата са били румънци и гърци, както и хора, които са отивали на сезонна работа, а не толкова туристи. Няма по-хубаво от Българското Черноморие и аз ще почивам там. Да се надяваме, че няма да е много шумно, но ще се постараем да е така. Естествено ще има и нови проверки. Да се обезшумят заведенията и да си работят колкото искат. Има си закон", посочи той. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ