нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Василев и Петков разговаряли с членове на БСП в цялата страна

Кадър: Nova

„Кирил Петков и Асен Василев са разговаряли с наши членове и структури в цялата страна. Но хората от БСП са мъдри и коректни хора“, заяви в ефира на Nova Христо Проданов от партията на социалистите.

„Не смятам, че тези хора ще постигнат някакъв успех. Това, което виждаме, е, че тези хора са по-скоро десни“, коментира още той.

По думите на Проданов не е редно да се правят изводи дали президентът е знаел за политическия проект на Василев и Петков, или зад гърба му са получили подкрепа от съветници на Румен Радев.

„Ние не се отнасяме собственически към своите членове. Всеки в БСП има глава на раменете си и може да мисли. Идеята е, че искаме да има открити взаимоотношения между БСП и президентската институция. Преди 5 години заявихме, че под никаква форма няма да се местим в делата на президента“, отбеляза Проданов.

Според левицата бившият член на БСП и секретар на държавния глава, Николай Копринков е в дъното на случващите се неща.

По-рано тази седмица, след като официално напуснаха състава на служебния кабинет, Асен Василев и Кирил Петков официално обявиха, че търсят мандатоносител, за да се явят на предсрочните парламентарни избори на 14 ноември. Причината е, че нямат време да регистрират своя собствена партия.

още от Политика