Великобритания сключи търговска сделка с Канада

Великобритания сключи търговска сделка с Канада

Великобритания сключи търговска сделка с Канада

Великобритания подписа търговска сделка с Канада днес, второто голямо споразумение, което страната постига, докато преговарящите бързат да закрепят търговските отношения, подготвяйки се за живота извън Европейски съюз, предаде „Асошиейтид прес“.

Страната официално се оттегли от блока през януари, но продължи да търгува с държавите членки по време на преходния период, който предстои да изтече на 31 декември. След това липсата на двустранни споразумения може да възпрепятства търговията.

„Това е фантастично споразумение за Великобритания, което осигурява трансатлантическа търговия с един от най-близките ни съюзници. Британският бизнес изнася за Канада всичко – от електрически автомобили до шампанско и днешната сделка ще гарантира, че търговията преминава от сила в сила“, заяви премиерът Борис Джонсън в изявление.

„Нашите преговарящи работят фиксирано да осигурят сделки за Великобритания и от началото на следващата година се договорихме да започнем работа по нова сделка с Канада, която ще стигне още по-далеч в удовлетворяването на нуждите на нашата икономика“, добави още той.

Месец по-рано Великобритания сключи сделка и с Япония, която до голяма степен съответства на настоящите договорености.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ