Веселин Марешки е осъден на 4 години затвор

Веселин Марешки е осъден на 4 години затвор

Веселин Марешки е осъден на 4 години затвор

Варненският апелативен съд осъди на 4 години затвор при общ режим и глоба в размер на 8 хил. лв. лидера на партия „Воля“ и зам.-председател на Народното събрание, Веселин Марешки, след като го призна за виновен за изнудване чрез заплаха и за увреждане на имущество на бизнесмена Асен Миланов. Това съобщиха от пресслужбата на съда.

Другата подсъдима по делото, Красимира Колева, ще трябва да изтърпи 3 години и 6 месеца лишаване от свобода при общ режим и да заплати глоба от 6 хил. лева.

В становището се казва още, че двамата „са били признати за виновни за това, че в периода от 9 октомври до 16 ноември 2014 г., с цел да принудят Асен Миланов ежемесечно да заплаща сума в размер на 10 хил. лева, са го заплашили с разрушаването на стопанисвано от него заведение и създаване на пречки и преустановяване на търговска дейност“. Освен това са били унищожени и повредени други притежания на Миланов.

Без уважение остават гражданските искове за 40 хил. лв. обезщетение за претърпени неимуществени вреди, както и близо 15 хил. лв. за увредено имущество.

Съдебният акт подлежи на касационна проверка.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ