Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Вицепрезидентът на Обама се изпусна за кандидатурата си за президентските избори през 2020 г.

Снимка: Guliver / Getty images

Бившият вицепрезидент на САЩ Джо Байдън не обяви, че ще се кандидатира за президент на изборите догодина, както очакваха много демократи, но допусна грешка на езика, която може би показва, че има намерение да го направи скоро, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

В реч на официална вечеря на активисти на Демократическата партия в щата Делауер Байдън отправи открити критики срещу действащия президент Доналд Тръмп. Според бившия вицепрезидент на Барак Обама САЩ имат нужда да намерят възможност за консенсус, за да преодолеят разделението, което според него всява Белият дом, предаде БТА.

"Казват ми, че съм подложен на критики от новата левица. Аз съм най-прогресивният от всички, кандидатирали се за президент", заяви Байдън, преди да се поправи. "Извинете, от тези, които биха се кандидатирали", заяви той с усмивка. Присъстващите обаче забелязаха двусмислието и някои се скандираха "давай, Джо, давай". "Не го направих нарочно", отвърна Байдън, преди да продължи прекъснатата си реч.

Според бившия вицепрезидент предстоящите през 2020 г. президентски избори са най-важните от цял век, защото "залогът е толкова голям", отбелязва АФП.

Останалата част от речта на Байдън също звучеше като произнесена от политик, който се готви да обяви кандидатурата си, отбелязва АП.

още по темата
още от Политика
22
Петък
Ноември