Вицепрезидентът на САЩ поиска среща с Борисов в Мюнхен

Вицепрезидентът на САЩ поиска среща с Борисов в Мюнхен

Вицепрезидентът на САЩ поиска среща с Борисов в Мюнхен

Българският премиер Бойко Борисов ще разговаря в Мюнхен с американския вицепрезидент Майк Пенс. Срещата е поискана от американска страна, предава bTV.

Втори ден световните лидери продължават да търсят сближаване на позициите по кризисните теми в германския град. Акцент днес на конференцията по сигурността в Мюнхен са ядрената надпревара и търговските войни.

Американският вицепрезидент Майк Пенс, както и руският външен министър Сергей Лавров, говорят пред делегатите. Следобед на дневен ред са Балканите и темата дали Косово и Сърбия ще постигнат сближаване на позициите си. Отговорите ще дойдат след дебата на двамата президенти.

Друга важна тема е напрежението между Вашингтон и Москва относно ликвидирането на Договора за ракетите със среден и малък обсег. Германският канцлер Ангела Меркел коментира проблема. Според нея това за Европа е най-лошата новина. "Това стана, след като през последните няколко години Русия го нарушаваше", каза тя.

Египетският президент пък е заявил, че сигурността в Арабския свят е пряко свързана със стабилността и сигурността на Европа:

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ