Вицепрезидентът Йотова: Цинизъм е да няма тържества на Шипка

Вицепрезидентът Йотова: Цинизъм е да няма тържества на Шипка

Вицепрезидентът Йотова: Цинизъм е да няма тържества на Шипка

За мен е цинизъм да няма тържества на Шипка. Не можем да не отидем на националния си празник на връх Шипка, на открито, където хората са на разстояние и при добро желание могат да пазят дистанция и да се създаде перфектна организация. Това заяви пред БНТ вицепрезидентът Илияна Йотова.

По думите ѝ няма логика в решението на правителството да отвори заведенията от 1 март, но да се отменят тържествата за 3 март.

По-рано миналата седмица стана ясно, че президентът Румен Радев ще участва в честванията за Националния празник, като в 11:30 часа ще приеме почетния строй, а после ще продължи към ритуала за поднасяне на венци и цветя на площада с барелефите под връх Шипка. Държавният глава ще произнесе и празнично слово.

През 2020 г., дни преди обявяването на извънредното положение в страната, по препоръка на Националния оперативен щаб планираното тържество на Шипка бе отменено, но въпреки това, Радев отиде на върха, следван от стотици граждани.

Днес Йотова отправи критики и по повод ваксинационния план на властите у нас. „Тези зелени коридори са доказателство, че организацията в този процес не струва, че нещо не е както трябва. Защо се налага това, след като имаше ваксинацонен план“, каза тя.

„Има един неприятен факт – страни, които са по-малки от нас, до този момент са получили повече ваксини. И нямам обяснение на този въпрос“, допълни тя и потвърди, че ще се ваксинира, когато ѝ дойде редът.

Вицепрезидентът коментира и взаимоотношенията с Българската социалистическа партия за предстоящите избори. По думите ѝ със сигурност тя и Румен Радев не могат да се явят като президентска двойка без подкрепата на БСП. „През всичките тези 4 години нито аз, нито президентът Радев сме усетили поне за минута или за някое свое действие БСП да не ни подкрепя“, обясни Йотова.

Според нея има два много важни въпроса за страната ни – как България ще отговори на климатичните промени и как ще се преборим с бедността и неравенството, тъй като това са кризите фантоми, които следват след COVID-19.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ