Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Високо напрежение на извънредния пленум на БСП

72

Ще има ли раздор в БСП или ще се стигне до консенсус. Това ще стане ясно до часове. В момента социалистите заседават на извънредно, закрито заседание.

Още преди 11ч. на влизане в централата на БСП се откроиха двете точки на напрежение между социалистите. Първата беше изборът на Петър Витанов като водач на евродепутатите на БСП в Европарламента. Чуха се изключително силни думи като "патологичност" и "жалки политически действия" по отношение на лидера в оставка в БСП  Корнелия Нинова, предаде Нова телевизия.

Втората конфликтна точка се оказа циркулиращата хипотеза, че оставката на Корнелия Нинова няма да бъде потвърдена от Конгреса. 

"В крайна сметка, Коцето Pаскалев го каза: "Оставка, за да остана". Избор, в който Петър Витанов, аз нямам нищо против момчето, но той е избран за ръководител на групата в Европарламента. Нали разбирате, че това е смешно и парадоксално? Този човек не знае къде е Страсбург и Брюксел, а ще води групата. Безтегловност. Тази група е група на парашутистите. Човекът за мен там е Станишев. Как си го виждате заседания на ПЕС и Петър Витанов да докладва становищата, но тази хиперактивност и патология ни води до загуби.Бойко Борисов си дава оставките, но ни би 12 пъти", каза Георги Гергов от БСП.

"Това е продължение на тенденциозност, поредица от нелогични политически действия, които бяха наложени от Корнелия Нинова. Всичко останало е един театър, аз очаквам той да продължи и на конгреса. С емоционални изказвания. Той сценарият вече е написан. Очаквате ли да не се констатира оставката от Конгреса - това е воля на конгреса аз очаквам такива усилия", каза още Сергей Станишев от БСП. 

"Какво значи да натовари това малко момче - Петьо, което не познава коридорите да води групата. Просто едно жалко, примитивно поведение на инат", заяви Георги Божинов от БСП.

В късния следобед очакваме да научим повече за анализа, който днес ще направят социалистите за резулатите от евровота, както и дали БСП ще излезе с позиция за намаляването на партийната субсидия, след като ГЕРБ внесоха законови предложения, с които партийната субсидия да стане 1 лев за един действителен глас.

още от Политика
18
Сряда
Септември