Владислав Панев разкри кога ще има редовен кабинет и какво постигнаха преговорите

Владислав Панев разкри кога ще има редовен кабинет и какво постигнаха преговорите

Владислав Панев разкри кога ще има редовен кабинет и какво постигнаха преговорите

Нов редовен кабинет ще има в следващите две седмици, постигнато е единомислие по много теми. Това заяви в предаването "Офанзива" по Нова нюз съпредседателят на "Зелено движение", част от "Демократична България" Владислав Панев. 

По думите му въпреки различията по някои теми, до голяма степен е постигнат консенсус.

Независимо от искането на социалистите бюджетното преразпределение няма да расте, а ще пада. Договорихме намаляване на някои данъци- прагът за регистрация по ДДС ще се качи на 100 хиляди лева от началото на 2023 година. Така дребните производители и търговски ще станат конкурентноспособни", обясни той.

Актуализацията на бюджета не е основна цел на преговарящите, като важно е да се приеме бюджетът за 2022 година до края на годината, коментира още Панев. 

"Стиснахме си ръцете на 700 лв. минимална работна заплата и 420 лв. минимална пенсия, въпреки че стойността на пенсията беше приета още при предишното правителство. Категорично обаче няма да има пенсионери под прага на бедността", добави той. 

Според Панев има достатъчно резерви цените на тока и парното за домакинствата да не бъдат променяни или, ако се стигне до промяна тя да е минимална. 

"Очаквам сегашните движения в цените на  тока да са временни и да се ограничат до тази зима. Следващото правителство не трябва да прави дългосрочни разчети на база временни състояния", каза още той. 

Владислав Панев коментира още, че Кирил Петков би бил подходящ за следващия министър-председател.

 

 

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ