„Воля“ ще мисли няколко дни за вота на недоверие

„Воля“ ще мисли няколко дни за вота на недоверие

„Воля“ ще мисли няколко дни за вота на недоверие

„Воля“ поиска няколко дни за размисъл преди да реши дали ще подкрепи вота на недоверие на БСП, стана ясно след консултациите с контактната група на Левицата. Депутатите на Марешки имали нужда от малко повече време, за да се запознаят обстойно с мотивите на вота и да преценят по-добре своята позиция. 

След срещата си с ДПС вчера, Левицата продължава и днес консултациите с парламентарно представени партии и депутати, за да търси подкрепа за вота. Днес трябваше да има среща и с независимите депутати, но те са отказали такъв разговор, информира БНТ

„С независимите депутати мисля, че от днес може да ги наричаме – зависими“, коментира лаконично по този повод зам.-шефът на групата на БСП Драгомир Стойнев за срещата с независимите депутати. 

За да мине този вот на недоверие, освен БСП и ДПС, които вече заявиха подкрепата си и заедно правят 104 гласа, зад него трябва да застанат "Воля" и всички независими депутати. Така гласовете срещу правителството теоретично надхвърлят нужния минимум от 121 гласа.  Към момента този сценарий не изглежда много вероятен. Предстои среща на БСП и с партия „Атака“ .

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ