Йордан Цонев: ДПС е зрител в преговорите за правителство

Йордан Цонев: ДПС е зрител в преговорите за правителство

Йордан Цонев: ДПС е зрител в преговорите за правителство

„Като зрители на процеса по избор на кабинет, това което виждаме ни отдалечава от съставянето на кабинет“. Това заяви пред Нова Телевизия зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев.

„Политическата немощ на преговарящите се крие зад мантри като „Далеч ДПС“. Ние не участваме в преговорния процес. Получихме една куртоазна покана от „Има такъв народ“ за среща, която продължи 30-40 минути”, добави той.

Цонев каза, че ДПС не участва в експертни разговори и че от ИТН са им казали, че не искат тяхната подкрепа. „Като не искат, няма да получат“, допълни зам.-председателят на Движението за права и свободи.

„Казахме, че целта ни е възстановяване на парламентаризма и държавността. Нашето решение е да изчакаме края на преговорите и да видим състава на правителството. Ако трябва да дадем нашия принос, без да участваме, бихме го направили. Огромно значение има обаче и персоналния състав Но не искаме да виждаме дългата ръка на задкулисния играч Прокопиев”, заяви Цонев, като посочи, че двамата служебни министри - на финансите и икономиката, са негови назначения.

„Тук лъсва целият модел на задкулисието, с което искаме да се борим. Ако искаш да се правиш на държавник, излез от задкулисието като мъж, където стоиш като тлъст котарак. Както ние сме имали глупостта да излезем в политиката с лицата си", заяви той.

Цонев каза още, че от ДПС ще подкрепи създаването на комисия в парламента за санкциите „Магнитски“.

„Вече извършваме наше разследване по „Магинтски", искаме да знаем къде Пеевски е назначавал свои хора и какво общо има с паспортите", каза зам.-председателят на ДПС.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ