Заседанието на парламента за изтребителите ще бъде открито

Заседанието на парламента за изтребителите ще бъде открито

Заседанието на парламента за изтребителите ще бъде открито

Заседанието на парламента за изтребителите ще бъде открито. Това е предложил председателят на ПГ на ГЕРБ и шеф на вътрешната комисия Цветан Цветанов, обяви самият той преди старта на днешния пленарен ден. Той бил подкрепен от всички членове на Председателския съвет на НС. По време на обсъжданията в комисията по отбрана вчера заседанието бе закрито. Решението за самолетите е точка втора в програмата на депутатите.

Предложих заседанието да бъде открито, защото ние няма от какво да се крием, каза Цветанов.

"Обществото трябва да знае къде ще се направи този инвестиционен разход, защо го правим и че това е постигнат политически консенсус от коалиционния съвет, който беше взиман през всичките тези години. Има заявена подкрепа за правителството за това, че се движим към решаването на един важен проблем, който стои пред България, която е член на НАТО и това, което имаме досега като изразена позиция от институциите на САЩ е, че действително, когато започнат преговорите по същество с всички детайли, които ще могат да бъдат представени в една подготовка за споразумение между САЩ и България, тогава, мисля, че ще можем да намерим и необходимия консенсус за намаляване на цената и същевременно да покрием очакванията и изискванията на всички тези, които имат подобни виждания по темата", обясни той, цитиран от "24 часа" .

В момента това са само хипотетични цифри и докато не приключи процесът на разговор със САЩ и детайлите, които ще бъдат уточнявани, допълни той. И обясни, че в момента това е невъзможно да се случи, защото няма решение на парламента, няма решение правителството да определи САЩ като потенциален доставящ тази военна техника.

С днешното решение ще можем действително да отворим възможността да бъдат изяснени всички детайли, да може да бъде казано всичко и съм убеден, че ще може и цената да падне, така че тази цена, която към настоящия момент има в офертата, тя не е реална и няма да бъде съотносима към крайния процес, който би могъл да завърши след няколко месеца, допълни Цветанов.

Той посочи, че цената със сигурност е под 2,1 млрд.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ