Зеленски организира конкурс за “високоморални” кандидати за депутати

Зеленски организира конкурс за “високоморални” кандидати за депутати

Зеленски организира конкурс за “високоморални” кандидати за депутати

Екипът на украинския президент Володимир Зеленски призова гражданите да се включат в конкурс, с който ще бъдат избрани кандидатите за депутати на неговата нова партия "Слуга на народа", която цели да отнеме властта от дискредитираната политическа класа, предаде Ройтерс.

Като самия Зеленски, кандидатите нямат нужда от политически опит. Те могат да подадат заявления за участие в конкурса в уебсайт, като опишат препоръките си и предложения за нови закони. След това те ще бъдат проучени с помощта на международни компании. Възможно е представители на партия "Слуга на народа" да използват и детектор на лъжата, за да изпитат честността на кандидатите, информира БТА.

Партията на Зеленски не е представена в парламента. Спечелването на извънредните избори би му позволило да излъчи ново правителство и да извърши реформи, които да се ползват с одобрението на гласоподавателите и международните дарители на Украйна.

Проучвания на общественото мнение сочат, че партията "Слуга на народа" ще спечели изборите през юли, но няма да има мнозинство в парламента.

"На първо място тези хора трябва да бъдат с висок морал и принципи и да се стремят да разберат и изпълнят задачите, които ще им постави украинското общество", заяви партийният лидер Дмитро Разумков.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ