Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Елена Матеева стана първият изпълнителен директор на Българското дружество за връзки с обществеността

Елена Матеева е избрана за първия изпълнителен директор на БДВО на извънредно Общо събрание на Дружеството. Решението е резултат от стратегията за устойчиво развитие на организацията и предстоящите ангажименти от програмата за 2020 г.

„Това е естествен етап от развитието на БДВО и съм особено щастлива, че се случва в мандата ми на председател. Организацията ни работи по амбициозна програма за включване в събития с международно участие, изграждане на нови партньорства и повишаване на ангажираността на общността, и изборът на Изпълнителен директор е допълнителна гаранция, че ще отговорим на очакванията на колегите”, заяви Илияна Захариева председател на БДВО и директор „Корпоративни комуникации” в А1 България.

Елена Матеева е член на Българското дружество за връзки с обществеността от почти десет години и на Управителния съвет от 2017г. Тя е мениджър Корпоративен бранд и комуникации на Софарма АД. Присъединява се към екипа на дирекция Комуникационни стратегии и КСО на Софарма АД през 2003г. и участва в създаването на комуникационните кампании на оригиналните продукти на компанията и на корпоративния бранд. Има магистърска степен по Маркетинг от УНСС и специализации в сферата на пр и комуникации.

Като нов член в състава на Управителния съвет на Дружеството на ПР специалистите с мандат до 2020 г. е избрана Диляна Йорданова, комуникационен специалист и ръководител на екип “Привличане на таланти” в TELUS International Europe. От март 2019 е тийм лидер на екипа, като продължава да подкрепя дейността на БДВО в качеството и на административен и организационен сътрудник. Тя е член на БДВО от 2014 г., когато печели студентския конкурс Mtel PR Challenge Contest и стаж в телекомуникационния оператор. Събира опит като PR експерт в работата си в комуникационната агенция Idea PR & Advertising, като част от задълженията са и работата по проектите на БДВО и обслужването на дейността на дружеството. В мандат 2020 членове на УС са още: Анита Бедин, Гергана Иванова, Десислава Еленкова, Мила Миленова и Пепи Димитрова. 

 

 

още от ПР и събития