Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Младежкият стартъп форум „Изгряващи звезди“ - онлайн и с рекорден брой участници

Най-голямото младежко стартъп събитие у нас - търговското представяне на младежките стартъпи на Джуниър Ачийвмънт България (JA България) ще се проведе за първи път в изцяло онлайн формат тази година от 8 до 12 юни. 

Събитието ще събере най-добрите екипи, участвали през тази учебна година в програмите „Учебна компания“ (ученици), призната от Европейската комисия за най-добрата практика в обучението по предприемачество и студентския преакселератор на JA и The Edge: R&BD, програмата “Beyond”.

Близо 1000 са учениците и студентите от цяла България, поканени да демонстрират своите продукти и услуги, разработени през годината, с онлайн презентация пред жури, между 8 и 12 юни. Общо 115 ученически стартъпа бяха регистрирани за регионалното състезание на учебните компании на JA през април, но обявената национална епидемиологична обстановка отмени този кръг от надпреварата. По тази причина екипите, регистрирани за регионалните състезания са поканени да участват в националния финал „Изгряващи звезди“, при представяне в срок на отчети за дейността и финансите, изработена канава на бизнес модела и изпратена презентация. 

В рамките на форума „Изгряващи звезди“ ще се представят и 8-те стартъпа-финалисти от преакселератора “Beyond“. Екипите работят в три направления – Интелигентни градове, Медицина и здравеопазване и Суровини и кръгова икономика, съответно с ментори и подкрепа от Citi, Novartis и EIT Raw Materials. За всяко от трите направления екипите ще се състезават за призове и подкрепа на стойност до 5000 лева, която включва парична награда и менторство за доразвиване на идеята. Студентите ще се борят за отличието „Най-добър студентски стартъп на JA“ и участие в международното състезание на студентските стартъпи на JA Европа, в края на юни.

Форумът „Изгряващи звезди“ ще стартира на 8 юни и ще завърши с официална  церемония и връчване на награди, на 12 юни от 10:30 до 12:00 часа. В следобедните часове между 8 и 11 юни ще се представят класираните ученически екипи, а на 11 юни са презентациите на студентите. Стартъпите ще се борят и за редица награди в специални категории, осигурени от партньори на JA България в провеждане на форума: “Digital Creativity“ на Oracle Academy, “LifeChanger” на MetLife, “Go Digital“ на А1 България, „Най-креативна маркетингова стратегия“ на Nestle, наградата на Европейския институт за иновации и технологии „Суровини“ (EIT Raw Materials). JA България ще отличи преподаватели и училища с най-голям принос за предприемаческото образование, a Министерството на икономиката за шеста година ще избере най-добрия екип в рамките на своя конкурс за търговска марка „Брандико“, който се провежда в партньорство с JA България.

Специалната награда на медиите „Малки стъпки към успеха“ ще бъде присъдена от жури, в което участва и редакторът от списание "Мениджър" Венцислав Савов.

още от ПР и събития