Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Този човек ми е приятен, защото...

Снимка: Shutterstock

Да оставим другите с положително впечатление за себе си е специално умение, което се гради от множество съставки. Най-приятните за общуване хора, с които винаги бихме се срещнали отново, са личности, които притежават набор от особености. Всеки човек има няколко от тези качества. Това, което можем да се замислим, за да се усъвършенстваме и да получаваме по-добра комуникация с останалите, е какви са слабите ни места. 

Може да подобрите ума си с познания до ослепителен блясък, но ако не ги въплъщавате, никой няма да ги признае, коментират авторите на Business Insider. Според тях с приемането на следните навици можем да започнем да излъчваме своите качества на света, дискретно разбира се. Ето най-важните неща, които трябва да умеем или да подобрим:

Похвалете се дискретно.

В този случай едва ли не не може да се наблегне на думата "дискретно" достатъчно. В смисъл, че ако гърмите навсякъде за скъпите си постижения и вещи, ще загубите симпатиите на всички. Вашите постижения трябва да се проплъзват почти невидимо в историите ви. 

Бъдете добър комуникатор.

Чудили ли сте се защо съвременните компании харчат толкова много пари за PR? Причината е, че ефективната комуникация никога не е била толкова важна, колкото днес. Трябва да разполагате с правилните думи, за да общувате правилно, както и да премахнете всяка възможност за погрешно тълкуване от хората, които са "гладни за недостатъци".

Приключвайте разговора любезно.

Можете просто да стоите и да слушате учтиво, но имате по-важни неща за вършене. Един успешен човек знае как да насочи разговора с класа и може да го направи грациозно. Не се извинявайте, че трябва да тръгвате, защото не е нужно. Освен това, извиненията звучат нечестно. Вместо това, благодарете на другата страна за нейното време и се сбогувайте. Това е всичко.

Научете кои са фините неща в живота. 

Преуспяващият днес човек е ценител на определени неща с висока класа. Знанията за най-фините неща показват култура. Ако имате такива, ще покажете, че може да бъдете добра компания сред различни видове хора - от експерти на държавни постове до бизнес лидери и професионалисти. Специалистите препоръчват на всеки да се запознае подробно например с храната, виното, пурите, изкуството и литературата, киното или друго. Не може да сбъркате с този подход.

Изградете добри маниери.

Казвайте „моля”, „благодаря”, гледайте хората в очите, докато ви говорят. Не прекъсвайте другите по време на разговор. Малките детайли създават големия човек.

Правете публични изказвания.

Трябва да преборите страха си от речите пред публика - малка или по-голяма. Малцина велики хора са били отшелници. Всички останали са се справяле добре пред публика. Практикувайте, като изнасяте речи пред приятели.

Съхранявайте мрежата си от контакти.

Колкото повече хора познавате, толкова по-добри възможности ще имате. За да поддържате базата си от контакти обаче трябва да работите. Трябва да провеждате телефонни разговори и да отговаряте на електронната поща незабавно. Работете в посока да ви възприемат като надежден и отговорен човек.

Пътувайте.

Това е за разширяване на хоризонтите. Когато пътувате, това показва, че сте любопитни към света и искате да познавате и други култури. Пътувалият човек също има интересни истории за разказване. Той очарова хората с приказки за чуждите земи, разполага с галерия от звуци, аромати и гледки.

Имайте положително отношение.

Прекарвали ли сте някога един следобед с темерут и бихте ли искали да прекарате още един? Разбира се, че не. Никой не обича този тип хора. Вие искате да излъчвате положителна енергия, в която околните могат да се окъпят. Искате да бъде извор на вдъхновение и да покажете, че сте уверени и имате контрол над съдбата си.

Обличайте се добре.

Вашият външен вид е първото нещо, което хората виждат и първото, по което те съдят за вас. Ето основните неща: Облечайте се в съвременен стил. Обърнете внимание на прическата си, ходете обръснати. Използвайте парфюм, но не прекалено силен.

Бъдете светски човек.

Успешният човек винаги полага усилия да знае какво се случва в света около него. Той е информиран и има мнение за текущите събития, може да се включи сред интелигентни хора в приятелски дискусии. В един глобализиран свят, никой човек не е остров. Да се информирате за новините е най-простото нещо. 

още по темата
още от ПР и събития
14
Събота
Декември