Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Знанието и градът: Как населеното място ще промени живота ни?

Какъв ще бъде животът в умните градове? На 19 февруари събитието Knowledge City 2020 ще ви даде възможност да надникнете в бъдещето – в света на автономните автомобили, зелените решения и повишеното благосъстояние на обществото. Международни експерти ще дискутират по темата и ще представят добри практики от различни градове като Варшава, Любляна, Атина и Букурещ на конференция в Capital Fort, която стартира в 9.30 ч. сутринта.

Междувременно подгряваме и оставяме ума си да анализира няколко тенденции, които ще претворят градовете на знанието.

Работа

По-бърз изкуствен интелект, роботи, киборги… Дали нарастващата роля на автоматизацията ще окаже положително влияние върху ежедневните задачи на хората или ще ги остави без работа? В опит да създадат иновативна визия за процесите на работното място в тази нова епоха, бизнесът и институциите се обединяват за осъществяването на работещи стратегии. Повече по темата ще разкрият представители на месните общини по време на Knowledge City 2020.

Общност

Засиленото чувство за общност съвсем естествено се отразява и на благосъстоянието на съставните й единици. В този процес съществена роля изиграва и зелената архитектура – по-добри, енергийно ефективни жилища за намаляване на климатичните промени и негативното влияние, което хората имат върху околната среда. Какви са принципите на устойчивия дизайн и как зелените проекти могат да се внедрят в градска среда, на 19 февруари в София ще споделят водещи експерти в областта.

Мобилност

Безопасни ли са автономните автомобили, кога ще започнат да се използват масово и кои са технологиите, които ще подобрят ситуацията със задръстванията и устойчивостта? Разберете на живо как технологиите могат да помогнат за свързаността в бъдеще.

още от ПР и събития