нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

34 фирми ще търсят нови служители на 1 декември в първите Виртуални дни на кариерата

На 1 декември, от 11 до 17 часа, 100% безопасно и достъпно от всяка точка на света ще се проведат Виртуални дни на кариерата в икономическите сектори (УНСС). Иновативният форум е последното събитие от календара за 2020 година на най-големия организатор на кариерни изложения у нас – JobTiger и се осъществява със съдействието на Междууниверситетски център за развитие на кариерата на УНСС и под патронажа на ректора на учебното заведение проф. Д-р Димитър Димитров.

Шанс да открият своята нова работа или стаж на 1 декември имат всички със знания и интереси в областите икономика, финанси, маркетинг, човешки ресурси и обслужване на клиенти. 34 топ компании ще очакват да срещнат на форума специалистите и студентите, които ще наемат за екипите си.

В 11-годишната история на събитието за първи път то ще протече изцяло онлайн – на платформата Brazen Technologies, считана за №1 в света за провеждане на кариерни форуми. Онлайн събитията за търсене и предлагане на работа все повече се налагат като ефективен формат от началото на пандемията не само заради безопасността и спокойствието на участниците, но и защото са най-достъпният и бърз начин за осъществяване на ползотворни срещи. По наблюдения на организаторите на събития отт този род това е и форматът, който позволява най-бързо и лесно надграждане и усъвършенстване с всяко свое следващо издание. Така например, във форума на 1 декември на JobTiger традиционното 10-минутно интервю ще може да се провежда не само като чат, но и в аудио и видео формати.

Условията за участие като посетител във форума, както и досега са: предварителна регистрация и устройство с добра интернет връзка. Участието за търсещи работа е напълно безплатно и не се изисква предварително уговаряне на срещи със специалистите по подбор, което би нарушило равния достъп на всеки кандидат до желаните от него работодатели. Ето и още няколко кратки инструкции

как да намерим работа без да излизаме от дома си?

Първата стъпка е да създадете профил и да качите CV-то си в него. Такава възможност ще имате още при регистрацията за форума. Стъпките от процеса са лесни и бързи, но е важно да съумеете в няколко изречения да представите своите силни страни и придобити умения, така че работодателят да разбере с какво ще бъдете полезни за бизнеса му.

Втората стъпка е да разгледате списъка с изложители. Запознайте се с тяхната дейност, научете повече за ценностите и постиженията им, ако имате въпроси към техните представители – запишете си ги и бъдете готови за наистина ползотворни и взаимно полезни разговори.

Третата стъпка е да подходите сериозно към избора си на облекло, прическа, грим и аксесоари. Вие реално ще имате среща очи в очи със специалист по подбор и първото впечатление от визията ви ще е определящо. Изберете за срещите си подходящ интериор и си осигурете тишина и спокойствие.

И не на последно място – усмихвайте се! Срещу вас може би е представител на бъдещия ви работодател и кариерата ви много скоро може да поеме по мечтания от вас път!

още от Работа