нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Amazon удължи дистанционната работа за служителите

Getty Images

Технологичният гигант Amazon ще удължи срока за работа от вкъщи за някои от служителите до юни 2021 година, предаде CNBC.

„Продължаваме да приоритизираме здравето на нашите служители и да следваме инструкциите на местните правителства. Служителите с работа, която може да бъде свършена ефективно от вкъщи, могат да продължат да работят от домовете си“, заяви говорител на компанията.

Amazon следва стъпките на няколко други корпорации от технологичния сектор, които удължиха политиките си за „хоумофис“ поне до началото на 2021 година, включително Apple, Facebook и Uber. Twitter, от своя страна, позволи на всеки от персонала да работи от дома си „завинаги“, ако желае.

Междувременно работниците от разпределителните центрове остават на работа – тема, която е източник на противоречия, тъй като законодателите и профсъюзите неколкократно изразиха критиките си относно отношението на компанията към хората на първа линия. От месец април насам служители протестираха против работодателя си с твърдението, че не са предприети достатъчно мерки за защита от новия коронавирус.

още от Работа