нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Добре дошли в устойчивия офис!

Pexels

Темата за климатичните промени все повече излиза на преден план, а с това се увеличават и опитите да откриваме и налагаме все повече устойчиви екологични решения, които не вредят на природата. Такива има и за офиса – ето за какво да помислите, ако вече сте се върнали на работното си място след пандемията, или пък сте си организирали пространство за работа вкъщи.

По-малко хартия

Опитайте се да ограничите ненужното принтиране, в съвременния офис то вече не е необходимо, тъй като алтернативите му включват изпращането на файлове по имейл и съхранение в облачно пространство.

Без пластмаса

Заменете пластмасовите чаши за еднократно ползване с шише, изработено от друг материал, което да използвате ежедневно. Ако е възможно, компанията ви може да брандира такова за всички служители.

По-малко затопляне и охлаждане

Това е един от начините да намалите използването на енергия и да редуцирате разходите си. Не оставяйте климатиците включени през нощта, съобразявайте облеклото си с температурата в стаята, за да не ви е прекалено студено или прекалено топло.

Повече растения

Ако имате достатъчно пространство, опитайте да облагородите средата, в която работите, с растения. Насърчете колегите си да направят същото. Зелените решения винаги са добра идея, защото са освежаващи и успокояващи.

Рециклирайте

Опитайте да събирате разделно отпадъците си, така че да можете да ги предадете за рециклиране след това. Не изхвърляйте офис принадлежностите, които могат да се използват отново.

По материал на Work Design

още от Работа