нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

ИТ компания търси ученици за стаж през лятото

Снимка: Shutterstock

Системният интегратор и производител на висококачествени сървърни и компютърни системи – „Перси“ ООД търси ученици за стаж през лятото. Те трябва да учат или да имат интереси в ИТ сферата, препоръчва Александър Соломахин, CIO на компанията. Всяка година имаме по 4-5 деца от професионалните училища в София, които подготвяме за бъдещи специалисти. За нас това е много важно, защото след завършването им, си осигуряваме готови кадри. Те са обучени спрямо нашите и международни стандарти за работа и висококачествено обслужване на клиентите ни, подчерта той. Според него недостигът на работна ръка или по-скоро трудността да се намерят своевременно квалифицирани кадри е всеобщ проблем за бизнеса в България, който ще продължи да се задълбочава.

В рамките на стажа, учениците имат възможността да натрупат професионален опит и знания в работните процеси на „Перси“ ООД.

"Перси" е системен интегратор и производител на висококачествени сървърни и компютърни системи. Фирмата присъства на пазара повече от 29 години и непрекъснато внедрява водещи идеи и технологии в производството си. Компанията е известна с доставките на сървъри, работни станции и дискови масиви на Европейската организация за ядрени изследвания (ЦЕРН), с която работи от 2012 г.

„Перси“ има и собствен бранд за компютърни и сървърни конфигурации „STINGER” с 36 месеца гаранция.

още от Работа