нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Топ 10 на най-търсените специалисти в цял свят

Pexels

Софтуерните разработчици са най-търсените специалисти в глобален мащаб. Това показват данните в доклад на платформата за професионална комуникация LinkedIn, цитиран от CNBC. Компанията е анализирала и най-разглежданите обяви за работа, за да публикува класация на 10-те най-търсени работни места в глобален мащаб. Почти всички професии в списъка, оглавен от софтуерните разработчици, са свързани с необходимостта от употреба на дигитални устройства.

1. Софтуерен разработчик

2. Търговски представител

3. Мениджър „Проекти“

4. ИТ администратор

5. Специалист потребителско обслужване

6. Дигитален маркетолог

7. ИТ поддръжка

8. Анализатор на данни

9. Финансов анализатор

10. Графичен дизайнер

„Смятам, че красотата на тези работни места е в това, че не е необходимо формално образование, можеш да разработиш уменията, от които имаш нужда, онлайн“, коментира кънтри мениджърът на социалната мрежа за Великобритания, Джош Граф, който, от своя страна, също е прекъснал обучението си в университета преждевременно.

Пандемията от новия коронавирус има значително влияние върху пазара на труда в света, след като икономическата криза принуди бизнеса да съкрати работни места и да намали назначенията.

Същевременно Международната организация на труда към ООН предвижда, че броят работни часове, изгубени през втората половина на 2020 година, ще се равняват на приблизително 400 млн. позиции на пълен работен ден. Това означава, че търсенето на определени служители от работодателите и преквалифицирането са сред някои от потенциалните решения за постигане на предимство в този конкурентен работен климат.

От LinkedIn разкриват още, че в момента пазарът на труда във Великобритания е три пъти по-конкурентен спрямо същия период миналата година.

още от Работа