нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Whirlpool дава 1000 долара на всеки ваксиниран служител

Getty Images

Whirlpool ще плати 1000 долара на всеки служител, който се ваксинира срещу COVID-19. Новият стимул за имунизация подчертава как корпоративна Америка се опитва да се справи с колебливите работници, пише CNN.се справи с колебливите работници, пише CNN.

Бонусът идва в момент, в който администрацията на президента Джо Байдън подготвя правило, което ще изисква от големите компании като Whirpool да гарантират, че цялата им работна сила е ваксинирана или да подлагат неваксинираните служители на седмични тестове. Служители на Байдън казват, че фирмите, които не спазят изискването, може да бъдат глобени с до 14 хил. долара. Whirlpool вече предлагаше финансов стимул за ваксинация, а сега просто го увеличи до 4-цифрена сума.

Говорител на производителя на домакински уреди сподели, че бонусът ще важи и за хората, които са се имунизирали преди обявяването на инициативата.

По своята стойност стимулът съвпада с този от по-рано това лято на Vanguard, един от най-големите мениджъри на активи в света, който обеща да даде по 1000 долара на всеки от своите близо 16 500 служители в САЩ, стига да докажат ваксинация до 1 октомври.

още от Работа