нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Защо Kaufland е топ работодател в България

Kaufland България се нареди сред водещите компании в Европа, които прилагат високи стандарти в управлението на човешките ресурси, условията на труд и развитието на служителите. Компанията бе обявена за топ работодател в България от международната организация Top Employer Institute, която е сертифицирала повече от 1300 организации в 115 страни. Предлагаме поглед отвътре и още аргументи към високата оценка.

 

ДИАНА КОСТОВА, ръководител направление "Снабдяване":

- Госпожо Костова, десет години в една компания, седем позиции в кариерата. Това ли е най-добрият начин за опознаване на работата в детайли и за достигане на висок професионализъм?

- Работейки в различни звена, успях да опозная компанията и да придобия цялостен поглед върху процесите в нея и начина, по който функционира тя. Да бъдеш добър в това, което правиш, е един непрекъснат процес на учене и усъвършенстване. Не трябва да мислиш колко много знаеш, а да осъзнаваш колко още имаш да учиш.

- Kaufland като компания винаги е поставяла служителите си на първо място. Това ли е най-важно, за да кажем, че една фирма е добра?

- Успех се постига с успешни служители, а служителите стават успешни чрез грижи, мотивация и силна подкрепа. Kaufland осигурява една плодотворна за развитие на служителите среда, в която всичко е възможно. Компанията вярва в хората си, оценява постиженията им, дава им поле за изява и непрекъснато ги развива. Такава работна среда отличава добрите компании.

 

КРАСИМИР ТОДОРОВ, ръководител направление "Акционен мениджмънт":

- Господин Тодоров, във визитката ви в LinkedIn пише, че "топ уменията" ви са чуждите езици и логическото мислене. С какво ви помага това в работата в Kaufland България?

- Kaufland е интернационална компания и непрекъснато обменяме идеи с колеги от Германия, Румъния, Чехия, Словакия, Хърватия, Полша. Владеенето на езици е много важно за добрата комуникация в такава среда. А логическото мислене е много необходимо при изграждане на процесите за успешен бизнес в компания с над 6000 служители. Работата ни е свързана с непрекъсната комуникация между отделите, логически разделяме голямата цел на малки, конкретни и измерими задачи. Така подобряваме връзката между акционен мениджмънт, търговски отдели, продажби, маркетинг, логистика.

- Какви предизвикателства намирате в Kaufland, с какво компанията привлича и задържа кадрите си?

- Динамиката в сектора и промените в предпочитанията на клиентите са предизвикателства, с които се срещаме всеки ден. Силният колектив, позитивната работна среда и удовлетвореността от постигнатите резултати ме зареждат и мотивират. В Kaufland съвместно мислим и действаме с професионалисти на топ ниво. Всяка сутрин ставам и тръгвам с желание за работа, с любопитство дали текущата кампания или нова идея е реализирана успешно. Пожелавам на всеки да намери това усещане в професионалния си път. Наградата Top Employer е заслуга на всеки в компанията. За фирма с толкова много служители е предизвикателство да изградиш такъв климат и такива условия на труд, които да бъдат отличени с този приз.

***

KAUFLAND БЪЛГАРИЯ е лидер в модерната търговия в България с годишен оборот от над 1,7 млрд. лв. От своето основаване през 2006 г. до днес Kaufland се превърна в доверен помощник на българското семейство, в предпочитан партньор за българския производител и в значим фактор за стимулирането на националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с инвестиции от над

1,4 млрд. лева. През 2019 г. компанията има верига от 59 хипермаркета в 34 града. С екип от над 6000 служители Kaufland България ежедневно работи за удовлетвореността на клиентите, като им предлага разнообразие от качествени и свежи продукти, както и удобно и лесно пазаруване.

още от Работа