Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Брандове на протест срещу Facebook. Спират рекламите

Getty Images

Американски производители на спортно облекло се присъединиха към недоволството на служители и потребители към Facebook – те решиха да бойкотират социалната мрежа, като спрат спонсорираната комуникация с потребителите си, предаде „Ройтерс“.

Този ход на брандовете Patagonia, Recreational Equipment и The North Face е провокиран от кампания, създадена от група организации за защита на гражданските права. “Stop Hate for Profit” стартира миналата седмица с цел да откаже компаниите от Facebook рекламата, тъй като ръководството на платформата не ограничава достатъчно езика на омразата.

„От сигурни избори, през глобална пандемия, до расова несправедливост, залозите са твърде високи, за да стоим и да позволяваме на компанията да продължава да бъде съучастник в разпространението на дезинформация, страх и омраза“, се коментира в една от публикациите на Patagonia по темата.

До тази нова форма на протест се стигна, след като Марк Зукърбърг, главният изпълнителен директор на Facebook, бе критикуван за това, че социалната мрежа не предприе действия във връзка с пост на американския президент Доналд Тръмп, който конкурентната Twitter заклейми като „възхваляващ насилието“.

От решението ще пострада и дъщерната Instagram, където спортните брандове също планират да ограничат комуникацията си.

още от Реклама