Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Burger King и Nike са сред големите победители от рекламния фестивал в Кан (видео)

Големите брандове Burger King и Nike са сред водещите победители от провеждащия се в Кан, Франция, престижен годишен фестивал на рекламната креативност Cannes Lions 2019. Събитието продължава 5 дни, до утре. 

Американската агенция FCB грабна две от най-високите отличия "Гран при" в третия ден на фестивала, за работата си за Burger King, предава изданието за маркетинг The Drum. 

FCB New York беше отличена за кампанията ѝ за Burger King "Whopper Detour" с Гран при в категорията за директна реклама и Гран при за ритейл. Отличената ѝ кампания е за промотиране на поръчката на бургерите на Burger King в Ню Йорк чрез обновено мобилно приложение на компанията. Това, което агенцията направи, бе да предложи Whopper сандвичи на Burger King вътре в ресторантите на конкурента McDonald’s само за 1 пени, ако са поръчани чрез мобилното приложение на Burger King. (Промоцията се проведе в ограничен период от време). Обновеното мобилно приложение на Burger King отчиташе локацията на ресторантите на McDonald’s така, че промоцията Whopper Detour да бъде отключвана само вътре в тях. Тези ресторанти бяха разположени близо до такива на Burger King, в радиус от около 180 метра. 

Друга инициатива, която получи значително признание, бяха графити магазините на Nike. AKQA в Бразилия спечели Гран при в категорията за медии с тях. В кампанията ритейл и градска култура се съчетават в едно. Тя е от Сао Пауло - AKQA е студио в града, а целта бе реклама на спортните обувки Nike Air Max. Кампанията е отличена и в категорията "Social Behaviour and Cultural Insight", която отдава признание на инициативи, вдъхновени от специфични публики и общности. 

Проектът трансформира улиците на Сао Пауло в магазини на Nike. Спортните обувки на Nike Air Max по принцип са част от градската култура на градовете из целия свят, затова Nike партнира с бразилската група за стрийтарт InstaGraffiti, за да сложи маратонките на краката на онези, които до най-голяма степен представят уличната култура на града - образите от графитите.

"Ние винаги търсим нови начини да свързваме хората с марките", коментира творческият изпълнителен директор на AKQA Диего Мачадо. Вижте:

 

 

още по темата
още от Реклама
09
Понеделник
Декември