нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Burger King има нова корона за Меган и Хари

Ads of the World

Веригата за бързо хранене Burger King покани херцозите на Съсекс да се присъединят към екипа ѝ. След като миналата седмица Меган Маркъл и принц Хари обявиха, че се оттеглят от кралските си задължения, от бранда съобщиха, че имат нова корона за тях.

Идеята е на подразделението на компанията в Аржентина и е разработена съвместно с агенцията HOY. Първата поява на рекламата е в един от водещите вестници в южноамериканската държава, „Кларин“. По оформление написаният текст се доближава до това на официалните изявление на Бъкингамския дворец, а обръщението на Burger King гласи:

Скъпи херцози,

Ако търсите работа, имаме нова корона за вас.

Разбрахме, че принцът и херцогинята са решили да се откажат от задълженията си в кралското семейство и ще работят, за да бъдат финансово независими.

Затова имаме позиция за вас: направете това, което направиха хиляди хора, и направете първите си стъпки в работата с нас. Знаете, че тази корона ще ви приляга перфектно.

Също така, след толкова години живот на херцози, време е да започнете да ядете като крале.

В социалните мрежи стотици потребители споделиха забавния криейтив. Този подход в рекламата, известен като „нюзджакинг“ е често използван от веригата. Последната му проява беше преди месец, когато грузинският артист Давид Датуна обиколи новините, след като изяде банан, залепен за стената на галерия в Калифорния и обявен за арт инсталация на стойност 120 хил. долара.

още по темата
още от Реклама