нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

“New Chapter” от IKEA (видео)

Кадър: YouTube

Шведската мебелна компания IKEA публикува още едно видео от кампанията си „Където се случва животът“ (“Where Life Happens”), а историята, разказана в него, докосва сърцето на всеки.

В новия спот, озаглавен „Нова глава“ (“New Chapter”), дъщеря опакова нещата от стаята си, за да заживее с приятеля си на друго място. Докато разчистват, майката, която също помага, вижда, че е отбелязвала височината на момичето през годините върху един дървен шкаф. Той също отпътува към новия дом и е изцяло пребоядисан. Когато майката отива на гости обаче, става ясно, че цифрите, записвани толкова дълго време, все още са там. Идеята за този сюжет е на рекламната агенция Åkestam Holst, базирана в Стокхолм.

Компанията демонстрира грижа за природата и устойчивост с посланието, че понякога мебелите имат нужда единствено от освежаване, за да бъдат използвани по-дълго. В крайна сметка, не новото, а автентичното и наситеното със спомени, може да превърне къщата в дом.

Предишните видеа от кампанията също се вглеждаха в общовалидни теми от живота на съвременното семейство – развода, осиновяването, тийнейджърите.

още по темата
още от Реклама