нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Instagram Reels започва да показва реклами

Shutterstock

Месеци след като създаде клонинг на TikTok в платформата си Instagram, технологичният гигант Facebook планира да монетизира усилията си, добавяйки възможност за видеореклама.

Тестването на промоционално съдържание в Instagram Reels ще започне от Австралия, Бразилия, Германия и Индия, предаде „Ройтерс“.

Изискването към рекламите е да не са с дължина повече от 30 секунди. Освен това потребителите ще могат да ги прескачат с допълнителен бутон.

Същевременно рекламодателите вече ще имат възможност да избират категориите видео съдържание, на което да пускат рекламите си, например животни и домашни любимци, фитнес и тренировки, родители и деца. Към момента таргетирането се осъществява на базата на определени интереси на потребителите. „Това е голяма работа за маркетолозите“, отбелязва Каролин Еверсън, вицепрезидент на глобалната бизнес група на Facebook.

Компанията ще започне тестове и на стикер рекламите във Facebook Stories в идните седмици. Това ще позволи още една линия на колаборация между брандове и инфлуенсъри.

В момента корпорацията силно залага на развитието на Instagram Reels в Индия, където TikTok е забранена от миналата година. На територията на страната ще бъдат тествани и други инструменти, като например директно споделяне на видеа от Reels към акаунтите във Facebook.

още от Реклама