Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Истински истории за добрата сила на технологиите

Кадър: Huawei

От борбата с детската слепота, до вдъхновяване на глухите деца да четат - Huawei започва да разказва „Истински истории” (True Stories) в нова кампания, която показва как съвместните усилия за постигане на технологичен прогрес могат да направят света много по-добро място за живеене. True Stories пресъздава в емоционален филм няколко от най-новите проекти на компанията, реализирани по целия свят в полза на идеята, че технологиите подобряват качеството на живот в глобален мащаб. Сред социалните проекти, които Huawei ще представи в хода на кампания си са:

StorySign – първата в света платформа за обучение на глухи деца, създадена от учените на Huawei през 2018 година в партньорство с Европейския съюз на глухите, Британската асоциация на глухонемите, Penguin Books и Aardman Animations. StorySign е безплатно мобилно приложение, което цели да помогне на 32 млн. глухонеми деца по света да се научат да четат с помощта на Изкуствен интелект и добавена реалност, като анализира текста на предварително подбрани книги и го адаптира на езика на глухонемите.

Защитаване на тропическите дъждовни гори с AI

Заедно с неправителствената организация Rainforest Connect, научноизследователският екип на Huawei разработи уникална „слушаща“ технология, която помага на властите да засичат и възпрепятстват незаконната сеч в тропическите гори в Южна Америка, както и да защитава някои от най-застрашените животински видове като маймуната-паяк. Усъвършенствана система е слушала и записвала непрекъснато в продължение на две години естествените звуци на тропическите гори, след което "симфонията" е качена в специален "облак". Специално разработен софтуер позволява анализ на тези записи в реално време и засича всички нетипични подозрителни шумове като камиони и резачки. Това позволява бракониерите да бъдат регистрирани и заловени своевременно.

Помощ за незрящите да почувстват емоциите

В партньорство с Полската асоциация на незрящите Huawei създава приложението Facing Emotions, което помага на хората със зрителни увреждания да „виждат“ емоциите на околните чрез специални звукови сигнали. На база мощната AI система на Huawei Mate 20 Pro, приложението анализира лицето на събеседника, след което обработва информацията в реално време и възпроизвежда засечената емоция под формата на специален звуков сигнал.

Вижте сега истинските истории за добрата сила на технологиите, събрани в 2 минути.

още от Реклама
20
Понеделник
Януари