Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

John Lewis с ново рекламно видео - "Бохемска рапсодия"

Кадър от видеото

Британската верига магазини John Lewis, която е известна с коледните си рекламни кампании за милиони лири, изненада приятно зрителите и интернет потребители с онлайн рекламен филм - "Бохемска рапсодия".

Видеото показва училищо изпълнение на театрална и музикална група от деца по класиката на Queen. То е представено от John Lewis съвместно с нейния бранд супермаркети Waitrose. "Летвата за училищните пиеси вече е вдигната", коментират шеговито от изданието за маркетинг campaignlive.co.uk. 

Рекламата притежава всички съставки, които бихме очаквали, за да се оформи един маркетингов блокбъстър. Тя е от агенция Adam&Eve/DDB във Великобритания и е режисирана от Догал Уилсън, който е автор и на известната реклама на John Lewis с пингвина Монти. Видеото носи любими на зрителите качества - прекрасни деца, обстановка, типична за британската средна класа и музикално парче, обожавано от Великобритания. 

Клипът ще се върти на части в рамките на представянето на предстоящия филм на 20th Century Fox "Bohemian Rhapsody". Рекламата е част от обща кампания за представяне на новите визуални идентичности на "Waitrose & Partners" и "John Lewis & Partners", създадени от дизайнерска агенция Pentagram. Промяната на идентичностите е направена, за да показва по-видимо модела на бизнес партньоство в тези фирми, при който служителите имат дял от бизнеса - според рекламодателя това е ключов индикатор за различаването му от конкуренцията. 

А сега вижте и рекламата с децата и пиесата!

още по темата
още от Реклама
20
Понеделник
Януари