нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Китайска фирма свали реклама заради обида към жените

Снимката е илюстративна. /Getty Images

Китайска компания се извини и изтегли реклама на кърпички за премахване на грим, след като предизвика недоволство сред потребителите.

Рекламата на Purcotton показва как жена изтрива грима си, за да изплаши мъж, който я следи. Мнозина обаче смятат, че видеото намеква, че жените са виновни за нежеланото сексуално внимание, докато според други това е обидно, тъй като предполага, че жените не са привлекателни без грим, пише „Би Би Си“.

Видеото моментално предизвика призиви за бойкот на компанията за памучни продукти, откъдето отговориха с извинение и заявиха, че ще избегнат повтарянето на подобни инциденти. Рекламата бе премахната от официалните профили на Purcotton в социалните мрежи, въпреки че тогава вече бе широко разпространена.

26-секундният клип показва как млада жена е преследвана от мъж, докато се разхожда сама през нощта. Тогава тя започва да премахва грима си с кърпичка и когато преследвачът я грабва изневиделица, тя се обръща към него и показва истинското си лице. Нейният образ след премахването на грима обаче се играе от мъж. Тогава китайската дума за „повръщане“ се появява на екрана, а преследвачът изглежда изчезва.

 

още от Реклама