Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Майки направиха реклама на H&M, каквато биха искали да виждат

104

Както повечето производители на детско облекло, шведската H&M разделя дрехите за деца на такива за момичета, които са блестящи, в розово или в ярки цветове, силно декорирани - с пайети или друго, и за момчета - сини, спортни, с надписи. 

Две майки от Норвегия - Торни Хесле и Ингрид Леа, решиха да се противопоставят на тези стереотипи, които според тях са налагани върху децата им чрез облеклото, и решиха да направят собствена реклама на H&M, каквато биха искали да гледат.

В рекламата им "Децата са просто деца" облечени с дрехи, без да е отдадено водещо значение дали са момичета или момчета. Така според тях децата имат повече възможност да растат, като се чувстват себе си, без да им бъдат внушавани предварителни очаквания. 

Рекламата е в известен смисъл професионално изработена - майките работят в криейтив екипи на The Oslo Company. Хесле и Леа "взели нещата в свои ръце", като купили много дрехи от H&M, след това събрали екип от рекламни професионалисти и много деца ентусиасти да участват, след което направили кампанията си като маркетингов отговор на H&M, разказва изданието Adweek. 

Ето и резултата в снимки и видео. 

още от Реклама