Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Шокиращо видео спечели Гран при за музика на фестивала в Кан

Многократно споделяният видео хит на Childish Gambino "Това е Америка" спечели престижната награда Гран при в категорията за развлекателно съдържание чрез музика на фестивала за рекламна креативност Cannes Lions 2019.

Президентът на журито в тази категория Полет Лонг - британски музикален консултант, коментира, че това видео, като един от двамата големи победители в категорията, се спира върху проблемите на расизма и насилието срещу чернокожи по творчески и впечатляващ начин. Другият голям победител в категорията ("Entertainment for Music") е "Bluesman", кратък филм/концептуален албум от бразилския рапър Baco Exo do Blues.

В "Това е Америка" актьорът Доналд Глоувър влиза в ролята на alter ego на Childish Gambino и използва танцови стъпки и имитация на стрелба, за да привлече вниманието към расизма и насилието в САЩ. Лонг описва клипа като "културен феномен".

Видеото шокиора с това, че внезапно танцуващият на жизнерадостен фон Глоувър "застрелва" седнал на стол мъж. Има и друга сцена с имитация на стрелба по хора. Предупреждаваме ви, че клипът не е подходящ за зрители, които не понасят сцени на насилие. 

Представен през май 2018 г., той има 558 млн. прегледа в YouTube.

"Често музикалното видео излиза и сочи с пръст, и то ни кара да признаем, че трябва да направим нещо различно. Когато видях това за първи път бях шокирана, бях зашеметена и си помислих, че е брилянтно", коментира Лонг, цитирана от AdAge.

още по темата
още от Реклама