Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Десет от най-смешните реклами на всички времена - II част

Някои реклами предизвикват усмивка. На други зрителите се радват в продължение на години, смятат от изданието Adweek. Електронното издание за кампании и реклама състави списък с най-смешните рекламни клипове в историята, според него. Тези реклами със сигурност биха се понравили на публиката от съвременните милениъли - децата на 90-те. Да си припомним още няколко от тях. 

Днес представяме втората част от класацията, с останалите четири реклами в Топ 10:

4. Reebok - "Terry Tate" (2003).

В този спот за Reebok, излъчен в рекламното време на финала на американската футболна купа Супербоул, героят Тери Тейт “linebacker” идва на помощ в офиса, за да се справи с всички несправедливости, които се случват там.

3. Cadbury - "Gorilla" (2007).

Реклама с животно и идея, казват от Adweek. Сюжетът: Горила е транспортирана в състояние на тържествена еуфория на фона на песента на Фил Колинс “In The Air Tonight”. Когато наближава солото си от барабани, звярът се впуска в действие. Рекламата е на агенция Fallon и дава нов живот на марката Cadbury. Песента става хит.

2. Wendy's - "Where's the Beef?" (1984).

Легендарен спот. Героите – упорита група баби – търсят месото в бургера. Създадена е от двама гиганти в областта на комедийната реклама – копи райтър Клиф Фрийман и режисьор Джо Сидълмейър. Агенция: Dancer Fitzgerald Sample.

1. John West Salmon - "Bear" (2000).

Едно от най-гледаните видеоклипчета в мрежата на всички времена. Това, което започва като документален филм за риболова на големите горски мечки прераства в сложно и забавно бойно изкуство. Агенция: Leo Burnett.

Рекламата може да видите тук.

още по темата
още от Реклама
11
Сряда
Декември