Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

VW представи видео реклама, заснета от хората в канадски град

Много от автомобилните компании използват в рекламата си екзотичен фон и показват лукс или включват кадри, допълнени с компютърна графика. Но представители на "колата на народа" Volkswagen използваха различен подход, за да рекламират нов модел в Канада.

От VW Канада представиха в YouTube кратък клип, съставен изцяло от кадри, заснети от местните хора в канадския град Соръл-Трейси в Квебек. Рекламата е на модела 2019 Jetta GLI. 

Кадрите са заснети от различни местни хора, включително фенове на марката Volkswagen, скейтбордисти и дори от куче, на което е поставена камера. Всички те заснемат представянето на новия Jetta GLI из улиците на града. Използвани са освен камери на GoPro и телефони, също и дронове. 

Рекламният филм е озаглавен "Power to the People". Съдържа кадри, заснети от еднакъв ъгъл от близо 100 души.

Кампанията е изготвена в партньорство с агенция DDB Canada.

"VW винаги е била народната кола, така че беше съвсем естествено да бъдат включени хората и те да разкажат нашата история", коментира Брент Чой, главен изпълнителен директор и творчески директор на DDB Canada. Имайки предвид това, видеото не е обикновен crowd-sourced филм, продължава той. 

Кампанията включва 90, 30 и 15-секундни версии на филма, на английски и френски език, които са показвани в кината и онлайн. Дигиталната и социална реклама в YouTube, както и в киното, завършват кампанията.

Ето и видеото. 

още по темата
още от Реклама
09
Понеделник
Декември